terug

Hoofdsponsoren

Jeugdsponsor

Businessclub


Kledingsponsor


Sponsor

Website sponsor


Sponsorkliks


Sleeuwijk 2

seizoen 2020-2021
schema 2e uitslag
19 sept 2020 Sleeuwijk 2 Pelikaan 4 4 - 3
26 sept 2020 Gr. Ammers 2 Sleeuwijk 2 0 - 4
3 okt 2020 Sleeuwijk 2 Peursum 2 5 - 2
10 okt 2020 Ameide 2 Sleeuwijk 2 4 - 2
17 okt 2020 Sleeuwijk 2 inhaal
24 okt 2020 Sleeuwijk 2 Unitas 2 afg
31 okt 2020 Nw. Lekkerland 2 Sleeuwijk 2 afg
7 nov 2020 Sleeuwijk 2 De Zwerver 2 afg
14 nov 2020 Sleeuwijk 2 inhaal
21 nov 2020 sv Meerkerk 2 Sleeuwijk 2 afg
28 nov 2020 Sleeuwijk 2 Heukelum 2 afg
5 dec 2020 Sleeuwijk 2 WNC 2 afg
12 dec 2020 Asperen 2 Sleeuwijk 2 afg
19 dec 2020 Sleeuwijk 2 inhaal
2 jan 2021 Sleeuwijk 2 winterstop
9 jan 2021 Sleeuwijk 2 winterstop
16 jan 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
23 jan 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
30 jan 2021 Sleeuwijk 2 Gr. Ammers 2 afg
6 febr 2021 Unitas 2 Sleeuwijk 2 afg
13 febr 2021 Sleeuwijk 2 carnaval
20 febr 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
27 febr 2021 Sleeuwijk 2 Nw. Lekkerland 2 afg
6 maart 2021 De Zwerver 2 Sleeuwijk 2 afg
13 maart 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
20 maart 2021 Heukelum 2 Sleeuwijk 2 afg
27 maart 2021 Sleeuwijk 2 Asperen 2 afg
3 april 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
10 april 2021 Peursum 2 Sleeuwijk 2 afg
17 april 2021 Sleeuwijk 2 sv Meerkerk 2 afg
24 april 2021 WNC 2 Sleeuwijk 2 afg
1 mei 2021 Sleeuwijk 2 inhaal
8 mei 2021 Pelikaan 4 Sleeuwijk 2 afg
15 mei 2021 Sleeuwijk 2 Ameide 2 afg

Wedstrijdverslagen

29-08-2020
Bekeroverwinning smaakt naar meer maar het moet wel beter!

Werd vorig jaar de 1e bekerwedstrijd nog verloren, afgelopen zaterdag boekte het tweede wel een overwinning in de eerste bekerronde.
Op een matig en lastig bespeelbaar hoofdveld werd gastheer Lekvogels met 1-2 verslagen door doelpunten van Barry en Pasqualle.

Sleeuwijk kwam behoorlijk uit de startblokken maar door het uitblijven van de openingsgoals (waar wel wat mogelijkheden voor waren) groeide de Lekvogels in de wedstrijd en deed Sleeuwijk zichzelf enorm tekort door teveel het initiatief aan Lekvogels over te laten. Een te laag tempo, onzuiver in de passing zorgde er voor dat de ruststand gelijk was als bij de aftrap 0-0.

De tweede helft leek crescendo te verlopen. De openingstreffer kwam vrij snel van Barry die scoorde zoals hij beloofde tijdens de wedstrijdbespreking en de treffer van Pasqualle was er een om in te lijsten. Hiermee leek de wedstrijd op slot maar als de thuisclub een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer scoort wordt het spel weer onrustig aan Sleeuwijks zijde. Een ruimere overwinning had er in gezeten echter een conditioneel aandachtspunt brengt te vaak een onzuivere eindpass met zich mee waardoor een derde treffer uitblijft.

De uiteindelijke overwinning wordt na het laatste signaal van de prima scheidsrechter gekoesterd echter er is nog wel wat werk aan de winkel om de verwachtingen die er zijn (zeker in competitieverband) waar te maken. Dank vandaag aan Kevin, Bram en Jesse die hun bijdrage hebben geleverd aan de overwinning vandaag.

Volgende week treffen we Almkerk 2 en dat het veel beter zal moeten om deze tegenstander verslaan zal voor de spelers en begeleiding niet als verrassend overkomen.

26-09-2020
Groot Ammers op een nederlaag getrakteerd.

Na de eerste wedstrijd op de valreep gewonnen te hebben treffen we vandaag in Groot Ammers een tegenstander die net als Sleeuwijk hun eerste wedstrijd gewonnen heeft. Met een grote selectie was het bij aankomst even zoeken naar Pasqualle die naarstig op zoek was naar kleedkamer 19 (bleek er niet te zijn overigens). Bij aanvang van de tweede helft was hij wederom verdwenen maar nu was hij een bal zoeken die richting het achterland van het sportcomplex was geschoten (dader was Pasqualle zelf).

De wedstrijd op zich laat van meet af aan een gedisciplineerd en een goed in de organisatie spelend Sleeuwijk zien. De aanvalsdrang ziet er van meet af aan dreigend uit en het was dan ook voor niemand een verrassing dat in de 7e minuut Richard de 0-1 scoort na goed voorbereidend werk van Lennart. De thuisclub oogt van slag en komt in de daarop volgende fase onrustig over. In de 15e minuut een goede omschakeling door toedoen van Lars die goed druk zet en Barry op de rand zestien aanspeelt. Deze legt de bal direct breed op de vrijstaande Jimmy en die laat zich het buitenkansje niet ontglippen en scoort beheerst de 0-2. Binnen twee minuten verzuimd de sterk spelende Lars om de 0-3 aan te tekenen. De thuisclub probeert opportunistisch zijn aanvallers aan het werk te zetten maar de sterk spelende achterhoede onder leiding van Remko smoort elke aanval in de kiem. Een maal moet Martijn in deze fase nog handelend optreden maar een afstandsschot wordt risicoloos door hem tot corner verwerkt. Sleeuwijk komt een aantal maal gevaarlijk door en in de 38e minuut is het Richard die vanaf rechts doorkomt en een voorzet geeft die totaal verkeerd beoordeeld wordt door de keeper van de gastheren waardoor de bal in het eigen doel rolt. De dan bereikte stand van 0-3 is tevens de ruststand.

Sleeuwijk komt matig uit de rust wat direct leidt dat Groot Ammers zijn aanvalsdrang kan laten gelden. In de 46e minuut maar vooral de 48e minuut een grote mogelijkheid op de 1-3 maar gelukkig voor Sleeuwijk blijft deze uit. Voor het zicht moeiteloos komt Sleeuwijk verder de opening van de tweede helft door en gaandeweg wordt het initiatief weer in handen genomen en komen er weer kansen. Lennart is in de 56e minuut dicht bij een doelpunt uit een genomen corner en twee minuten later kan Richard net geen bal aannemen uit een gegeven voorzet vanaf links waardoor er net geen 1:1 situatie op de keeper van Groot Ammers ontstaat. Niet veel later lijkt Barry dicht bij een treffer maar zijn inzet wordt door de keeper nipt verwerkt. In de 69e minuut vormt een vrije bal dan toch de basis voor de vierde Sleeuwijkse treffer. Remko opent over ruim 30 meter en bij de tweede paal is het dan toch Barry die zijn goal meepikt deze middag. Chris kan drie minuten later geen kracht zetten waardoor zijn inzet ogenschijnlijk slap lijkt. De wedstrijd is gespeeld en behoudens twee mogelijkheden voor Jimmy in de 80e en 81e minuut vinden beide teams het wel prima. Sleeuwijk neemt hiermee een lastige horde in de tweede speelronde en brengt zijn puntentotaal op zes uit twee.

Volgende week wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Peursum aanvang 12.30 uur.

22-08-2020
Voorbereiding nog niet naar wens, maar ….

Zaterdag 29 augustus staat sinds lange tijd weer een wedstrijd op het programma waar het resultaat weer telt. Na een lange periode waarin de voetbalsport even niet belangrijk is staat voor Sleeuwijk 2 de eerste bekerwedstijd tegen Lekvogels op het voetbalmenu. Is er afgaand op de voorbereiding een verwachting uit te spreken voor het resultaat?

Het antwoord hierop is niet gemakkelijk te geven. Afgaand op de gespeelde oefenwedstrijden is er nog veel werk te verzetten om met een goed en zelfverzekerd gevoel af te reizen naar Lexmond. Na een aantal trainingen werd aan het begin van de inmiddels achter ons liggende
hittegolf geoefend tegen Woudrichem. Na een achterstand met 3-1 bij rust werd uiteindelijk met 3-2 verloren. De debuterende Lars van Maastrigt onderscheidde zich met 2 doelpunten maar ook zijn inzet en ijver mag niet onvermeld blijven. Een week later zakte het team toch enigszins door het ijs. De 5-1 forse nederlaag bij Wilhelmina 26 mag dan geflatteerd genoemd worden maar met name het ontbreken van een aantal basisaspecten kan en mag niet een terugkerend gegeven zijn.

Belangrijk is daarom de 3-1 overwinning die geboekt is op HSSC. Hier waren wel de tegen Wilhemina 26 ontbrekende uitgangspunten aanwezig en dit vertaald zich wellicht direct terug in de overwinning, spelvreugde en bij vlagen verzorgd voetbal zoals het graag gezien wordt. Thieze de Rover maakt in deze wedstrijd zijn eerste minuten in zijn carrière in het tweede en spijtig is dat juist hij in de eindfase van de wedstrijd een ogenschijnlijk vervelende enkelblessure heeft opgelopen. Genoemde speler is overigens naast Barry en Lars een van de drie doelpuntenmakers.

Hiermee wordt de oefencampagne afgesloten en kan zoals eerder geschreven toegewerkt worden naar de 1e bekerwedstrijd. Er is een stijgende lijn in het spel waar te nemen en met de steeds meer van vakantie terugkerende spelers binnen de totale selectie kan toegewerkt worden naar de juiste formatie wat dan moet zorgen voor de gewenste positieve wedstrijdresultaten.

19-09-2020
In eindsignaal alsnog de overwinning voor Sleeuwijk 2

Vandaag wordt dan eindelijk na maanden weer een officiële competitiewedstrijd gespeeld. Hoelang is er niet gekoesterd naar dit moment? In Pelikaan treffen we vandaag een relatief onbekende tegenstander. Afgaand op de bekerresultaten kunnen we direct aan de bak want als je 1-1 speelt tegen ASWH 2 moet je wat in je mars hebben. We kampen met wat blessures in de personen van David en Danny en Jacco is afwezig wegens verplichtingen. Ricardo en Chris komen terug van blessuren en staan als wisselspelers op het wedstrijdformulier. Voorafgaand aan de wedstrijd worden we op de foto gezet met de tenuesponsor (Albert Heijn) in de sponsor inloopshirts (HUBO). Beide ondernemingen worden door het team ontzettend bedankt voor het aanbieden van de genoemde kleding.

Met enkele van blessures terugkerende selectiespelers in de gelederen wordt om 12.30 het beginsignaal gegeven en rolt de bal weer voor het eerste sinds het voorjaar. Direct wordt duidelijk dat we vandaag een georganiseerd spelende opponent treffen die aanvallend handbindertjes in zijn gelederen heeft. In de beginfase tasten beide teams af maar gaandeweg is het voornamelijk Sleeuwijk wat kansjes creëert. Pelikaan komt een aantal keer gevaarlijk via de flanken door en duidelijk is dat dit team nimmer onderschat mag worden voor het eindsignaal geklonken heeft. Na 20 minuten is Maik die aangespeeld wordt in de zestien en toch met een tegendraadse uithaal de 1-0 laat aantekenen voor het tweede. Niet veel later valt de gelijkmaker als in vermeend buitenspel twee spelers van de bezoekers het buitenkansje niet aan zich voorbij laten gaan en de 1-1 daarmee op het bord verschijnt. Even is Sleeuwijk van slag en komt het initiatief in handen van de tegenstander. In de 33e minuut krijgt Sleeuwijk een vrije bal en het is Robin die 2-1 laat aantekenen door de bal direct in de rechterbovenhoek te laten vallen. Sleeuwijk zet verder aan om de marge voor de rust te vergroten echter het doel wordt schoon gehouden waardoor de ruststand 2-1 is.

Na de rust een direct aanzettend Pelikaan wat duidelijk maakt dat de wedstrijd nog niet gespeeld is. Met hangen en wurgen komt Sleeuwijk de eerste minuten van de tweede helft door en meer en meer laten beide teams daarna hun aanvalsdrang zien. Beide teams ontbreekt het in die fase aan net de zuivere eindpass. Duidelijk wordt wel dat het conditionele aspect mogelijk een rol gaat spelen en hier lijkt Sleeuwijk in de  62e minuut profijt van te hebben. Lars wordt 1:1 op de keeper afgestuurd na een prima steekpass en net als voorgaande wedstrijden komt Lars als winnaar uit de strijd en wordt de stand op 3-1 gebracht. Van lange duur is de marge van twee doelpunten niet want binnen twee minuten wordt erg passief handelen in de zestien afgestraft. Mogelijk speelt hier een wel dan niet achter de achterlijn zijn van de bal een rol maar dan nog kordater optreden had de 3-2 moeten voorkomen. Sleeuwijk blijft zoekende in zijn combinatiespel en het spel wordt hier en daar onrustig. Beide teams voeren enkele wissels door en wordt begonnen aan het laatste kwartier van de wedstrijd. 10 Minuten voor tijd krijgt Sleeuwijk de deksel op zijn neus als een aanval van Pelikaan bekroont wordt met een derde treffer wat de 3-3 betekent. Na 90 minuten staat deze stand op het scorebord en beide teams lijken zich te verzoenen met de remise. Echter in de 92e minuut zet Sleeuwijk nog eenmaal aan en uit een scrimmage en daarop volgende dieptepass mag Maik alleen op de keeper afgaan. Vol op snelheid maakt de keeper een overtreding in de zestien op hem en rest de scheidsrechter niets anders dan een strafschop te geven en de keeper met rood van het veld te sturen. Dit laatste is conform de regels echter de wedstrijd verdiende geen kaarten, maar dit ter zijde. Barry eist de bal op en nadat een veldspeler het keepersshirt heeft aangedaan is het Barry die de bal onberispelijk binnen schiet. De scheidsrechter fluit direct voor het eindsignaal waardoor Sleeuwijk alsnog de overwinning kan noteren.

Volgende week de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Groot Ammers zal als gastheer fungeren en het doel is om de goede seizoens- opening een vervolg te geven.

12-09-2020
Beker afgesloten met nette overwinning door Sleeuwijk 2.

Met de toch wel onnodige nederlaag en dus teleurstelling tegen Almkerk vers in het geheugen treft het tweede vandaag Kozakken Boys als laatste tegenstander in de bekercompetitie. Een voetballende tegenstander wat qua ervaring niets te klagen heeft. Kijkend naar de stand mag aangenomen worden dat Almkerk als poulewinnaar door gaat maar wat prestige betreft willen beide teams niets liever dan een overwinning op deze zon overgoten zaterdagmiddag. Deze wedstrijd doen we het overigens zonder Maarten en Otto en zodoende nemen Jan en Piet gebroederlijk de honneurs waar.

Beide teams tasten elkaar af in de beginfase af zonder allebei aanvallend voor echt grote dreiging te kunnen zorgen. Na 17 minuten valt dan toch de eerste goals te noteren. Sleeuwijk zet een aanval op over de rechterflank en de na een tussentijdse aanpassing op rechts spelende Jimmy ziet zijn voorzet snoeihard binnen gekopt worden door Lars die bij de tweede paal boven zijn direct tegenstander uit toornt. Sleeuwijk ruikt bloed en voert de druk op en niet veel later komt Barry als winnaar uit de scrimmage en kan eenvoudig de 2-0 laten aantekenen. Nog voor de rust lijkt de wedstrijd beslist als Jimmy koppend de 3-0 op het scorebord brengt. De ruststand had nog ruimer kunnen zijn ware het niet dat Lars 1:1 met de keeper niet de meelopende Barry de eer gunt. Deze laatst genoemde spelers ziet in het rustsignaal zijn vrije bal binnenkant paal terug het veld in komen. Hiermee blijft de teller aan Sleeuwijks zijde op drie staan. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat ook de bezoekers met iets meer scherpte zeker meer rendement had kunnen halen uit hun aanvalsdrang.

Na de rust een wedstrijdbeeld wat even opvlamt als onachtzaamheid bij een corner wordt afgestraft door Kozakken Boys en de 3-1 gescoord wordt. Als niet veel later Barry met een afstandsschot zijn tweede treffer scoort is de wedstrijd gespeeld en blijkt met deze treffer de eindstand bereikt te zijn. Sleeuwijk temporiseert en bij de bezoekers is het besef er dat de nederlaag een feit is.

Twee overwinningen en een toch wel een beetje onnodige nederlaag betekenen vermoedelijk het eind van de bekercompetitie voor het tweede. Almkerk en Lekvogels zullen op een later moment hun derde bekerwedstrijd spelen maar hier lijkt een overwinning voor Almkerk niet echt verwonderlijk. Het vizier kan voor het tweede volledig op de competitie die over een week start met een thuiswedstrijd tegen Pelikaan. Laat de winstpartij van vandaag een fundament zijn voor een goed resultaat bij de openingswedstijd van de competitie.

10-10-2020
(Heel veel) (Water) loo in Ameide

Na 5 minuten staat zaterdag 10 oktober een 0-2 stand op het scorebord in Ameide. In de 2e minuut is het Dennis die een vrije bal na een overtreding op Barry direct over de muur heen lift en de 0-1 laat aantekenen en 3 minuten later is het Richard die een terecht gegeven penalty (handsbal in de zestien) onberispelijk binnen schiet. Wat een weelde en dan ook nog met daaropvolgende  fase waarin Sleeuwijk prima de bal rond laat gaan lijkt er geen enkel vuiltje aan de lucht om niet uit te gaan van een 100% score uit vier wedstrijd. Helaas blijkt het tegendeel waar.

Na 12 minuten een eerste waarschuwing als een matige passing vanuit het centrale centrum net niet uitmondt in een kans voor de gastheren. Als twee minuten later zich in een kopie voordoet in een voorbeeld onnodig balverlies lijden volgt wel de afstraffing en wordt een voorzet vanaf de rechterflank binnen gegleden en is de aansluitingstreffer voor de thuisclub een feit. Hierna een fase waarin met name Stefan handelend op moet treden en aan de andere kant zijn het Richard en Jimmy die hun actie/inzet net niet vertaald zien worden in een hoger rendement. In de 26e minuut dan toch de gelijkmaker. Een voorzet wordt door Stefan nipt verwerkt echter uit de rebound wordt koppend en ongehinderd voor de tweede maal het net geteisterd door de thuisclub en staat dus de 2-2 op het scorebord.

Met gemengde gevoelens wordt de thee opgezocht en de hoop is er dat de ruggen gerecht worden door de Sleeuwijkse spelers. Dit lijkt te lukken want vanaf minuut 46 wordt het initiatief naar zich toegetrokken. Lars ziet binnen drie minuten een actie beëindigen met een zachte inzet maar bemoedigend is de intentie die hij laat zien. Niet veel later is de hoop dat Dennis zijn kunststukje van de 2e minuut kan herhalen maar helaas treft zijn inzet uit een vrije bal ditmaal geen doel. De thuisclub loert op de counter en steevast tracht men de rappe voorwaartsen aan het werk te zetten waardoor Sleeuwijk gaandeweg de tweede helft steeds vaker handen en voeten nodig heeft om de aanvalsdrang in de kiem te smoren. In de 58e minuut lijkt Sleeuwijk tegen een achterstand aan te kijken echter ditmaal staat een buitenspel situatie en scherp vlaggen van Otto de 3-2 nog in de weg. De wedstrijd golft hierna op en neer zonder dat er echt sprake is van goed en verzorgd voetbal. Opportunistisch wordt door beide ploegen de zestien van de tegenstander opgezocht en bij een van de aanvallen is het Richard die  uit een rebound de paal teistert en daarmee het dichts bij een treffer is. Dit betekende een van de laatste wapenfeiten die de scheidsrechter meemaakte want door wat duizeligheid moest hij de pijp aan Maarten geven.

In overleg met beide aanvoerders en begeleiding werd ingestemd om een op het complex aanwezige scheidsrechter de wedstrijd met nog een tien minuten op de klok af te laten maken. Barry krijgt direct een kans maar uit een scrimmage voor het doel ziet hij zijn inzet net getoucheerd en daarmee over het doel van Ameide heen gaan. Drie minuten laten krijgt Sleeuwijk de spreekwoordelijke deksel op zijn neus. Niet kordaat ingrijpen in de achterhoede bezorgt een aanvaller van Ameide de bal en diens voorzet wordt bij de linkerpaal onberispelijk binnen gewerkt. Hier mee lijkt een remise het maximaal haalbare voor Sleeuwijk deze middag en gehoopt wordt dat de bij Ameide in de zestien ingebrachte ballen het tij van een eerste nederlaag dit seizoen kan doen keren. Helaas blijkt niets minder waar en als 1:1 in de 90e minuut, na niet doortastend handelend optreden op de middenlijn, de 4-2 gescoord wordt is de eerste nederlaag een feit.

Als collectief hebben we vandaag een snelle voorsprong toch ietwat onnodig uit handen gegeven. Met een tas vol leermomenten wordt de thuis reis gemaakt om toe te werken naar de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Unitas. Herpakken om ambities waar te maken is een must!

05-09-2020
Wedstrijd duurt een kwartier te lang.

Na de bekeroverwinning op Lekvogels staat vandaag de 2e bekerwedstrijd tegen Almkerk op het menu. Een mooi moment om te meten waar we staan met het tweede omdat we een tegenstander treffen die uitkomt op een hoger niveau en in de voorbereiding prima resultaten boekt tegen ook eerste elftallen.

De eerste helft een gedisciplineerd Sleeuwijk wat speelt vanuit een besproken formatie/organisatie en waar men de bal aan de tegen- stander laat. Almkerk heeft zichtbaar moeite met de speelwijze en weet nagenoeg geen gevaar te stichten daar waar Sleeuwijk een paar keer gevaarlijk doorkomt. Zo ook in de 31e minuut als Thomas in balbezit komt en de bal voorgeeft op de meelopende Richard die op eenvoudige wijze de 1-0 laat aantekenen.  Hierna een fase dat Sleeuwijk in de omschakeling naar balbezit moeite heeft balbezit te koesteren waardoor de bezoekers ogenschijnlijk maar nog steeds zonder gevaar te stichten de druk opvoert. De genoemde stand wordt uiteindelijk de ruststand.

Na de rust is het na een klein kwartier invaller Pasqualle die de wedstrijd op slot kan gooien maar 1:1 weet hij net niet de keeper voor de tweede keer te verschalken en dit blijkt later wellicht het kantelmoment van de wedstrijd. Almkerk gooit alle aanvallende registers open
en met name de linksbenige rechtsbuiten probeert een aantal maal van buiten de zestien Patrick te verschalken. Keer op keer weet Patrick de ballen prima te verwerken en houdt hij keurig zijn doel schoon. Aanvallend wordt het lastig voor de aanvallers van Sleeuwijk om gevaar te stichten en steeds korter zijn de periodes van balbezit op de helft van de bezoekers.

Een kwartier voor tijd valt de gelijkmaker die niet geheel uit de lucht komt vallen. Een voorzet vanaf rechts lijkt een prooi voor Patrick maar
mogelijk gehinderd door een tegenstander belandt de bal in een scrimmage en komt Almkerk als winnaar uit de strijd. Zes minuten later wederom een aanval echter nu over links voor Almkerk en een lage voorzet wordt binnen gewerkt door Almkerk en prijkt de 1-2 op het scorebord. Sleeuwijk probeert zijn laatste aanvalsdrang er uit  te persen echter 100% kansen worden niet gecreëerd.

In de laatste minuut weet Almkerk nogmaals te scoren en zonder af te trappen wordt daarmee de eindstand op 1-3 bepaald. Hiermee lijkt het bekeravontuur er voor Sleeuwijk op te zitten en speelt men volgende week voor de eer tegen onze vrienden uit Werkendam.

Zaak is de lijn op te pakken van de eerste helft en aanvallend meer rendement te halen uit het balbezit na de omschakeling.

03-10-2020
Invallers keren het tij.

Op een vervelend leeg en stil sportpark de Roef treft Sleeuwijk 2 vandaag Peursum als volgende tegenstander. Zij staan met nul punten uit de eerste twee punten onderaan en gegeven is dan het feit dat men maar wat graag de hatelijk nul wenst weg te werken. En wat is er mooier om dit bij een mede koploper te doen?

In Remko en Barry missen we vandaag twee sterkhouders en ook leider Piet schittert door afwezigheid maar ook eigenlijk niet omdat meermaals een Texels bierglas (vol) in de groepsapp voorbij is gekomen. Vandaag neemt Danny als stagiaire de taak als leider over en hij heeft de toets negatief doorstaan en zal op herhaling en in de leer bij Piet moeten.

Sleeuwijk start erg matig aan de wedstrijd en grossiert in het onnodig balverlies en het maken van fouten keuzes bij zowel eigen balbezit als balbezit tegenstander. De gasten van vandaag worden hiermee in het zadel geholpen en Sleeuwijk krijgt de deksel op zijn neus als na circa 17 minuten niet doortastend optreden op eigen helft afgestraft wordt door de bezoekers en men tegen een 0-1 achterstand aankijkt. Het spel wordt er na deze treffer niet beter op en langs de lijn worden de mogelijke oplossingen besproken. Vijf minuten voor rust valt dan toch nog redelijk onverwachts de gelijkmaker te noteren. Een snelle ingooi belandt bij Richard en zijn uithaal vanaf circa 18 meter is onhoudbaar voor de keeper van de bezoekers. De 1-1 wordt door Danny doorgevoerd op het scorebord (dat ging hem wel goed af) en tevens is de ruststand bereikt.

In de rust worden wat noten gekraakt en voor iedereen is duidelijk dat er nog 45 minuten zijn om het tij te keren. Thomas wordt ingebracht voor de hardwerkende Maik die later die middag aansluit bij de kraker tussen het eerste en Woudrichem. Even lijkt de tweede helft een kopie van de eerste helft maar dit verandert als Thomas na een goede actie over links Lennart aanspeelt in de zestien en deze met een verwoestend diagonaal schot Sleeuwijk de voorsprong bezorgd. Deze boost lijkt doorslaggevend want als niet veel later Thomas 1:1 de 3-1 laat aantekenen en niet veel later ook nog via de binnenkant van de paal de 4-1 scoort is de gewenste marge bereikt. Even verslapt men en direct volgt de officiële waarschuwing als Peursum de 4-2 scoort. De ingevallen Lars kan hierna net niet Pasqualle bij de eerste paal aanspelen maar niet veel later is het toch Pasqualle die op een bij hem passende wijze de 5-2 scoort. Sleeuwijk koestert de voorsprong en ook de bezoekers lijken zich bij de 5-2 eindstand neer te leggen. Kleine kansjes volgen nog maar gebrek aan scherpte zorgen er voor dat er niet meer gescoord wordt.

Uiteindelijk lijkt het een keurige overwinning maar deze is zeker niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Met de volle 100% score zal het elke week een uitdaging zijn om de drie punten binnen te halen. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Ameide en het zal beter moeten dan vandaag om het puntentotaal op 12 te brengen.

Banner Van Den Heuvel
© 2001-2021 VV Sleeuwijk

Colofon

Privacyverklaring
twitter.com/vvsleeuwijk
youtube.com/vvsleeuwijk
facebook.com/vvsleeuwijk