Jeugdpartner

Verslag 18 mei

GJS bezorgt Sleeuwijk kater

Met nog twee wedstrijden voor de boeg speelt het tweede vandaag de thuiswedstrijd tegen GJS. Uit is met 5-1 verloren dus alle reden om de mouwen op te stropen om die teleurstelling weg te poetsen. Tel daarbij op dat op papier het behalen van de nacompetitie nog mogelijk is dus alle seinen staan op groen om een goed resultaat neer te zetten.

Beide teams kijken de eerste minuten, op een zonovergoten sportpark de Roef, de kat uit de boom en in de 10e minuut valt het eerste wapenfeit van de wedstrijd te noteren en is het Patrick die een directe genomen vrije trap van GJS net over de laat weet te tikken. Negen minuten later het volgende gevaar in het zestienmeter gebied van Sleeuwijk maar uit de hectiek na een genomen corner van GJS komt Sleeuwijk schadevrij tevoorschijn. In de 28e minuut een goedlopende aanval van Sleeuwijk over rechts. Helaas kan Jesse de harde voorzet van Petar net niet binnen werken waardoor de brilstand nog steeds op het scorebord blijft staan. Sleeuwijk zet hierna aan en vijf minuten later is het Arjan die nu vanaf rechts doorzet en een voorzet geeft die ditmaal net geen prooi is voor onder andere Jorian. Kort hierna is het de voor Danny ingevallen Josbert die vanaf links naar binnen komt en met een binnendraaiende bal in de verre bovenhoek bijna de keeper van de bezoekers weet te verrassen maar met een katachtige redding wordt de 1-0 voorkomen. Uit de daarop genomen corner lijkt dan Tijmen dan eindelijk Sleeuwijk op voorsprong te koppen maar wederom staan de vingertoppen van de keeper van GJS de eerste treffer van de wedstrijd in de weg. Net voor het rustsignaal krijgt GJS nog een laatste mogelijkheid om met een voorsprong te limonade op te zoeken maar een direct genomen vrije bal gaat over het doel van Sleeuwijk heen waardoor we met 0-0 gaan rusten.

Na de rust neemt Jesse de R. de positie in van de andere Jesse en zijn het de gasten uit Gorinchem
Oost die in de 50e minuut Patrick met een poging van afstand aan het werk zetten maar ook nu komt de rots in de branding van Sleeuwijk als winnaar uit de bus. Echter vijf minuten later valt toch de 0-1.
Een voorzet vanaf rechts valt bij de tweede paal en daar weet een GJS aanvaller de 0-1 te scoren.
Even lijkt Sleeuwijk uit het veld geslagen maar negen minuten later een goed lopende aanval over diverse schijven wat uiteindelijk de bal bij Petar bezorgt en met een geplaatste bal weet hij de 1-1 te scoren. Sleeuwijk blijft vol op de aanval spelen en in de 72e minuut en 75e minuut lijken wederom Petar en de ingevallen Stef dichtbij de 1-2 maar onder andere de paal staat dit in de weg. Meer en meer loert GJS op de counter en in de 84e minuut valt de bal ietwat gelukkig via een verdediger van Sleeuwijk na een voorzet in de voeten van een speler van GJS die met een diagonale schuiver de 1-2 weet te scoren. Met nog een kleine 10 minuten op de klok is het pompen of verzuipen voor Sleeuwijk en in de 90e minuut lijkt Corne uit een scrimmage in het doelgebied van GJS de gelijkmaker te scoren maar zijn inzet kan net op de doellijn gekeerd worden door een speler van GJS. Sleeuwijk haalt alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren maar helaas valt de verdiende gelijkmaker niet waardoor we met lege handen de kleedkamer op zoeken. Strijdend ten onder en op naar de laatste competitiewedstrijd uit tegen VVAC. Zelf winnen en hopen dat een aantal andere wedstrijden wat uitslagen betreft gunstig uitvallen want dan zit een toetje er nog steeds in.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 22 mei 2024

Banner Van Den Heuvel