Jeugdpartner

Verslag 4 mei

Derby tegen GRC’14 levert overwinning op

Na een weekend vrij te zijn geweest van competitieverplichtingen wordt vandaag met de thuiswedstrijd tegen GRC’14 de competitie hervat. Genoemde tegenstander lijkt het vege lijf te moeten redden via de nacompetitie en daarentegen gloort er mogelijk nog iets moois voor Sleeuwijk als de resterende wedstrijden in winst worden omgezet en andere ploegen hier en daar wat punten morsen. Frank neemt vandaag de rol van Otto als grensrechter  over en ook Dennis en Jesse de R. laten de wedstrijd van vandaag om uiteenlopende redenen aan zich voorbij gaan.

Op een zonovergoten Sportpark de Roef wordt om 15.00 uur afgetrapt. In de 4e minuut creëren de bezoekers vanuit een ingestudeerde corner het eerste gevaar maar gelukkig kan een doelpunt voorkomen worden maar is Sleeuwijk wel gewaarschuwd dat van onderschatting deze middag geen sprake mag zijn. Na genoemd wapenfeit volgen een kleine 30 minuten waarin beide teams niet hun beste spel laten zien en nagenoeg geen echte kansen weten te bewerkstelligen. In de 33e minuut zet Sleeuwijk een aanval via de rechterflank op. Petar wordt met een dieptepass aan het werk gezet en met een afgemeten voorzet weet hij bij de tweede paal Jesse vd. M. te vinden die met een halve omhaal uit het boekje de 1-0 weet te scoren.  (trainingsvorm donderdag werpt zijn vruchten af )

Voor degene die niet aanwezig waren; er zijn beelden van die tegen een schappelijk prijsje bij Jesse te verkrijgen zijn. GRC lijkt van slag en niet veel later is het Jorian die een bal verovert om daarna Danny aan het werk te zetten maar diens inzet gaat over het doel. Net voor het rustsignaal is het Petar die wederom vanaf rechts goed doorzet maar helaas kan zijn voorzet niet door een medespeler in het doel gewerkt worden waardoor de ruststand op 1-0 bepaald wordt.

Na een aftastend begin van de tweede helft lijkt Corne in de 53e minuut de 2-0 te scoren maar zijn inzet uit een corner kan nipt voor de doellijn weggewerkt worden door een speler van GRC. Vanaf dat moment zijn het de bezoekers die met opportunistisch voetbal op zoek gaan naar de gelijkmaker.
Een paar maal wordt om een penalty gevraagd en in de 65e en 67e minuut worden grote kansen niet benut waarbij keeper Patrick zeker bij het laatste genoemde moment handelend en reddend op  moet treden. Sleeuwijk loert op de counter en in de 70e minuut wordt Danny in stelling gebracht maar zijn uithaal vanaf afstand kan gekeerd worden door de keeper van GRC. Sleeuwijk voert een aantal wissels door maar ook hierna komt men niet onder de druk van de tegenstander vandaan. In de 76e minuut is het wederom Patrick die een tegengoal weet te voorkomen door handelend en reddend  op te treden. Meer en meer laat de verdediging van GRC heel ruimte aan Sleewijk en in de 90e minuut is het Sven die op snelheid de ruimte ingestuurd wordt en binnen de zestien met een diagonale schuiver de keeper weet te passeren en de eindstand op 2-0 bepaald. Wellicht krijgt Sleeuwijk hiermee meer dan verdiend maar strijdend voor een hoge eindklassering op de rangelijst smaakt deze overwinning wel lekker.

Volgend weekend is het tweede vrij van een competitieverplichting om een week later de draad weer op te pakken met een thuiswedstrijd tegen GJS.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 6 mei 2024

Banner Trainingskampen