Wedstrijdverslagen 23 november

Ai, 3e nederlaag voor Sleeuwijk 2

Op het prachtige nieuwe complex van VV Meerkerk loopt Sleeuwijk 2 tegen zijn derde seizoensnederlaag aan. Om kwart over vier prijkt een felrood 3-1 op het scorebord en kunnen bepaalde aspiraties voorlopig in de koelkast geplaatst worden. Sleeuwijk start niet eens slecht echter het effectief handelen in een doelpuntrijke posities levert net als voorgaande weken problemen op.
Toch komt Sleeuwijk op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Danny die na overleg met Remco de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek prikt. Hiervoor moet Patrick echter al in de 13e en 16e minuut handelend optreden bij een kopkans en vrije bal van de thuisclub.

Hierna is het de scheidsrechter die de aandacht opeist door ietwat gemakkelijk in de 24e minuut een penalty te geven aan Meerkerk al gaat hier onnodig balverlies in de verdediging van Sleeuwijk aan vooraf.  Patrick pakt de penalty maar zou ogenschijnlijk niet op de lijn  hebben gestaan dus als straf gaat Meerkerk in de herkansing en krijgt onze doelman geel. Dit buitenkansje laat Meerkerk niet lopen en de 1-1 verschijnt op het scorebord. Vijf minuten later zet Richard goed door echter zijn laatste actie in de zestien van de thuisclub is er net een te veel om zichzelf vrij voor de keeper te manoeuvreren. Niet veel later een aanval van de thuisclub over rechts waar een luchtje van buitenspel aan zit. Een harde voorzet wordt onberispelijk ingeschoten bij de 2e paal en Sleeuwijk kijkt dus met de rust tegen een 2-1 achterstand aan.

De tweede helft een haastig Sleeuwijk wat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Dit gebeurt veelal te slordig en met een te grote drang waardoor veel onnodig balverlies geleden worden. De gastheren leggen de focus op counteren en in de 58e minuut breekt men wederom via rechts uit. Vanaf de zijkant zestien wordt een voorzet gegeven en deze belandt bij de tweede paal achter Patrick in het doel en hiermee komt de 3-1 op het scorebord. Sleeuwijk zet aan en als Richard in de 66e minuut zijn stiftpoging net gepareerd ziet worden door de keeper van Meerkerk wordt duidelijk dat een punt of sterker nog de volle buit meenemen naar de Roef een hels karwei wordt. Ricardo, Dennis en Ruben worden nog gebracht om de ban te breken en er volgen met name voor Lennart nog mogelijkheden. Helaas wordt er niet meer gescoord en lopen we vandaag tegen een nederlaag tegen een tegenstander waar vorig seizoen nog de volle zes punten tegen werd gepakt.

Nog twee wedstrijden rest het team voor de winterstop en zaak is eigenlijk om de volle zes punten te pakken willen we in de bovenste regionen blijven bivakkeren.

Sleeuwijk verliest van Heukelum

Zaterdag 23 november 2019

Heukelum boekte zaterdag op De Vriezenwijk de eerste thuisoverwinning en een belangrijke driepunter tegen Sleeuwijk. De formatie van Jerome Ceton legde een verzorgde partij op de mat en won verdiend met 3-1.
Bij de thuisploeg verving Kevin den Adel keeper Yoerik van't Pad, die op het punt staat opnieuw vader te worden. Verder natuurlijk terug van ene blessure, Sil van Putten op het middenveld. Tim Verdier en Lars van Honk begonnen eveneens in de basis, zij hadden vorige week een reserverol.

De eerste helft was Heukelum de bovenliggende partij. Vooral verdedigend en op het middenveld stond het beter dan de afgelopen weken. Lars van Honk, Benjamin Meijdam en Sil van Putten maakten een solide indruk op het middenveld. Vooral Van Putten, die volgens coach Ceton op zeventig a tachtig procent speelde, nam een belangrijke rol op zich als "verbindingsspeler".

Sleeuwijk speelde vrij machteloos. Het lukte de bezoekers niet om een noemenswaardige kans te creëren. De pogingen kwamen vooral uit de tweede lijn of uit spelhervattingen. En daarbij stond "good old" Kevin den Adel zijn mannetje. De 1-0 van Tim Schwebke na twintig minuten was dan ook verdiend te noemen. Schwebke werd door Van Putten de diepte ingestuurd en via een rare kluts belande de bal in het doel achter doelman Corné Dekker. Na een half uur werd de score verdubbeld door Rick van Loo, die op aangeven van Benjamin Meijdam fraai scoorde.

Na rust moest Heukelum knokken voor de overwinning. Sleeuwijk kwam wat beter uit de startblokken en de wedstrijd werd gelijkwaardiger. Toch bleef het voor de gasten moeilijk om kansen te creëren. Ook Heukelum had wat meer moeite om voor het doel van Sleeuwijk te verschijnen. Een kwartier in de tweede helft gooide topscorer Rick van Loo met een vrije trap de wedstrijd in het slot. Van Loo schoot van circa twintig meter met zijn "gouden linker" raak.

De wedstrijd was gespeeld al probeerde Sleeuwijk het nog wel, maar de ploeg was onmachtig. Verdedigend stond het vandaag sterk aan Heukelumse zijde. Toch kon een tegendoelpunt niet worden voorkomen. Brennan Bieri legt altijd veel risico in zijn spel en probeerde in het strafschopgebied de bal weg te werken met een omhaal. Hierbij raakte hij zijn tegenstander en ging de bal op de stip. Jeffrey Molhoek benutte de strafschop en tekende voor de eer van Sleeuwijk.

Bron www.vvheukelum.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 29 november 2019