Wedstrijdverslag 16 november

Na matige eerste helft alsnog drie punten voor het 2e

Na de teleurstelling van vorige week is het zaak om vandaag de positieve flow weer te pakken te krijgen. Op Ameide (tegenstander vandaag) is in de voorbereiding een 2-0 overwinning geboekt maar zoals gezegd dit betrof een wedstrijd ter voorbereiding op de competitiewedstrijden. Vandaag bestaat de selectie uit 15 spelers en ook de verzorgingstas is na twee weken afwezigheid weer aanwezig.
Remko is vandaag met het gezin paardrijden en Lennard en Bratley zijn vandaag op verkenning in Dusseldorf en zoeken de bevestiging of dit inderdaad een stad is om het seizoen af te sluiten op basis van de goede recensies van eind vorig seizoen. O ja Patrick is vandaag naar Legoland en ziet daarmee aan lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Over de eerste helft kunnen we kort en krachtig zijn. Het tweede speelt een matige eerste 45 minuten al had dit waarschijnlijk anders gelopen als een van de vele kansen verzilverd had geworden. Echter met name Richard, Basso, Danny zijn niet in staat de trekker over te halen. In de 23e minuut wordt ook een vermeende handsbal in de zestien van Ameide weggewuifd door de scheidsrechter. Aan de andere kant moet Corne in de 1e, 30e  en in de 41e minuut met behulp van David en de tweede Corne handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Echter net voor rust slaat Ameide dan toch toe. Het centrum van de verdediging staat volledig uit positie en een dieptepass zet de nummer 7 van de tegenstander voor Corne en ondanks de druk van Naut wordt de 0-1 gescoord door een lage schuiver.

De staf wendt de rust aan om de puntjes op de i te zetten en direct na rust is het Tijmen die aan de basis staat van een aanval echter de voorzet van Danny kan niet binnen gewerkt worden door een medespeler. Hierna golft het spel op en neer en Ameide krijgt in de 53e minuut een kans om de marge te vergroten echter Sleeuwijk doorstaat de hachelijke situatie voor het eigen doel. Rond de zestigste minuut kantelt de wedstrijd in een kleine drie minuten. Danny scoort in de 61e minuut de gelijkmaker met een mooie goal en drie minuten later is het David die de 2-1 binnenkopt uit een voorzet. Het verzet van de bezoekers lijkt gebroken en Sleeuwijk heeft de wedstrijd volledig doen kantelen al dient men alert te zijn op de uitvallen van Ameide. Als Basso in de 76e minuut de 3-1 scoort uit een voorzet van Max gaat de wedstrijd definitief op slot en kabbelt de wedstrijd richting het eindsignaal. Danny krijgt nog de mogelijkheid de marge verder te vergroten maar 1 op 1 weet hij de prima keeper van Ameide niet te verschalken. Na de nederlaag van vorige week nu gelukkig een overwinning al zal men de komende weken 2x45 minuten uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag om ook de komende tegenstanders zijnde o.a. Meerkerk en Sparta 30 te verslaan.

Mooie bijkomstigheid vandaag is dat koploper en winnaar 1e periodetitel Altena gelijk speelt en dat de nummer 2 TEC verliest bij Sparta 30. We bivakkeren voorlopig weer een weekje op de tweede plaats.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 18 november 2019

Business Club