Wedstrijdverslag 9 november

Sleeuwijk 2 delft onderspit tegen Altena

Wel of geen potentiele kandidaat periodetitel. Dat is het gegeven als onder zonnige omstandigheden om 14.30 uur afgetrapt wordt op het hoofdveld van Altena. De eerste 10 minuten tasten beide teams elkaar af en speelt het spel zich met name rondom het middenveld af. Hierna is het Sleeuwijk wat iets meer het initiatief claimt en in de 10e minuut moet de keeper van de thuisclub voor het eerst handelend optreden om een voorzet van Danny weg te stompen voordat een Sleeuwijk speler in kansrijke positie komt. Vier minuten later het eerste wapenfeit van Altena maar een doelpoging belandt naast het doel al had een eventueel doelpunt niet goedgekeurd geworden omdat de inzet vanuit een zichtbare buitenspelpositie plaatsvindt. Weer vier minuten later zit het Sleeuwijk niet mee en heeft Altena het geluk aan zijn zijde als een goed doorzettende Danny 1 op 1 de keeper omspeelt echter helaas zijn doelpoging op de paal ziet belanden. Een minuut later wederom gevaar voor het doel van de thuisclub maar de Sleeuwijkse aanvallers zijn niet scherp genoeg bij een voorzet van Bratley. Twee minuten later moet de sluitpost van Altena wederom handelend optreden op een nieuwe doelpoging van afstand  waarna de rebound van Basso net niet de voorsprong oplevert voor Sleeuwijk. Rondom het half uur spelen kent de scheidsrechter gemakkelijk aan de zijkant van de zestien een vrije bal aan Altena toe en vormt matig optreden in de Sleeuwijkse defensie de aanleiding dat de thuisclub al koppend op voorsprong komt. Tijmen leidt enige minuten later onnodig balverlies maar het ontbreken aan een killersinstinct zorgt er voor dat de levensgrote kans niet de 2-0 betekent en de ruststand 1-0 is.

Na de thee een aanzettend Sleeuwijk wat zijn eerste kans in de 54e minuut krijgt als Basso een voorzet van Danny net niet op waarde inschat. In de 57e minuut kan Altena de marge vergroten maar 1:1 weet men het net achter Patrick niet te vinden. Beide ploegen wikken en wegen hoe de wedstrijd op slot te gooien en voor Sleeuwijk betekent dit nog meer opportunistisch de aanval te zoeken. Dit levert rond de 65e minuut drie kansen op uit voorzetten vanaf de flanken. Helaas voor Sleeuwijk levert dit niet de gelijkmaker op. In de 70e minuut moet Robin zich met een ogenschijnlijk vervelende knieblessure het veld verlaten en dit is tevens het moment dat Sleeuwijk in aanvallend opzicht nu alle registers open gooit met alle risico’s van dien. Beide teams verliezen voetballend de controle en het is Altena wat enkele minuten voor tijd de ogenschijnlijk bevrijdende 2-0 maakt. Als Danny luttele minuten de 2-1 scoort wordt het nog spannend en ontbeert het Sleeuwijk net dat beetje mazzel om de gelijkmaker te scoren. Eindstand wordt uiteindelijk 2-1. Met een tweede nederlaag dit seizoen worden we enigszins terug geworpen op de ranglijst en zal de komende weken volle bak gegaan moeten om in het kielzog van Altena in de top 3 te blijven.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 11 november 2019

Business Club