Wedstrijdverslag 26 oktober

Sleeuwijk 2 pakt de volle winst tegen “Angstgegner” van vorig seizoen

Wellicht op een van de mooiste na zomer zaterdagen dit seizoen boekte het 2e elftal een prima overwinning op Noad’32. De eerste helft een goed spelend Sleeuwijk wat vanaf de 1e minuut kans op kans creëerde.  Bassso, Danny, Lennart waren in een eerste kwartier net niet in staat om de spreekwoordelijke trekker over te halen. In de 16e minuut is het dan toch raak en is het Basso die vanuit een prima opgezette aanval vanaf links de prima keeper van de bezoekers weet te passeren en de 1-0 laat aantekenen. Een minuut later moet keeper Patrick bij een van de spaarzame uitvallen van de bezoekers handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen. Hierna een fase die een kopie lijkt van het eerste kwartier. Veel kansen na vooral goed aanvalsspel worden echter niet vertaald in doelpunten. Danny, Richard, Lennart en een afstandsschot van Bratley treffen nu geen doel. Toch leidt de tot corner verwerkte afstandspegel van Bratley de terechte en meer dan verdiende 2-0 in. Uit de corner is het Corne die met hulp van een Noad speler de bal inkopt en ondanks protesten wijst de scheidsrechter naar de middenstip. In de minuten hierna is het Danny die driemaal dicht bij de 3e treffer voor rust is maar ook nu ontpopt de keeper van de bezoekers zich tot een grote sta in de weg. Net voor rust een van de weinige foutjes waar Sleeuwijk op te betrappen was. Enige aarzeling bij een inworp bezorgt de bal bij Corne en wellicht nog door de extase van zijn doelpunt wordt er balverlies geleden en gaat een speler in de zestien over de knie bij Remko waarna de terecht gegeven penalty onberispelijk binnen geschoten wordt. De 2-1 stand is tevens de ruststand.

Corne mag in de rust een kleedkamer opschuiven en David vervangt hem met verve in het centrum. Sleeuwijk opent tam en in de 48e minuut pareert Patrick een inzet van de rechtsbuiten van Noad 32 en wordt de gelijkmaker (!) voorkomen. Naarmate de wedstrijd vordert herpakt Sleeuwijk zich al kan het spel het niveau van de eerste helft niet evenaren. Steeds meer komen er ook kansen maar ook nu blijkt het lastig om de keeper van de tegenstander te passeren. Lennart is wellicht nog het dichtst bij een treffer maar de snoeiharde voorzet van Max kan door hem niet vallend binnengekopt worden. Toch wordt in een tijdsbestek van 3 minuten de wedstrijd op slot gegooid. In de 78e minuut kopt Tijmen de 3-1 binnen uit een door Danny genomen corner en twee minuten later is het Bratley die een van de weinige slippertjes van de keeper afstraft en daarmee de eindstand op 4-1 bepaald al had Richard richting het eindsignaal nog de 5-1 op zijn schoen maar helaas wist hij een 1:1 duel met de keeper niet in zijn voordeel te beslissen.

Met deze overwinning nestelt het tweede zich vaster in de bovenste regionen in de wetenschap dat het seizoen nog pril is.

Drechtstreek verslaat Sleeuwijk

Scoreverloop: 01. Barry Ruitenberg 1-0; 62. Mark Kunst 1-1; 84. Patrick Tukker 1-2.

Het had even geduurd maar Drechtstreek haalde zaterdag in Sleeuwijk de eerste driepunter van het seizoen binnen. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit want aanvoerder Barry Ruitenberg scoorde met een fraaie lob al na één minuut de 1-0 voor Sleeuwijk.

Dat snelle doelpunt zorgde voor een flinke domper voor het elftal van coach Bart Toom. Men was immers vol goede moed naar Sleeuwijk afgereisd want ook Sleeuwijk had veel moeite om punten te behalen. De afgelopen weken was er door Drechtstreek niet steeds slecht gespeeld maar er werd nauwelijks gescoord. Na de snelle goal hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Fraai en hoogstaand was het voetbal niet en er ontstonden nauwelijks doelrijpe kansen voor beide doelen.

In de tweede helft leek Drechtstreek erg gemotiveerd uit de kleedkamer te komen. De ploeg slaagde er in om de tegenstander op te jagen. Het wist goed druk te zetten en Sleeuwijk had daar duidelijk moeite mee. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft wist Mark Kunst de gelijkmakende 1-1 op zijn naam te zetten toen hij een goed voorgegeven bal van Job van Vliet achter Sleeuwijk doelman Martijn Verhoeven wist te plaatsen. Zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd was het de ingevallen Patrick Tukker die de winnende goal voor zijn rekening nam. Hij liep de bal die door Mark Kunst aan de zijkant was veroverd en voorgebracht vlak bij de eerste paal het doel in. Daarna scoorde ook Luuk Bouw nog wel een keer maar die bal werd door scheidsrechter Gerrit de Pater afgekeurd wegens buitenspel.

Bron: www.vvdrechtstreek.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 28 oktober 2019