Wedstrijdverslagen 12 oktober

Sleeuwijk 2 pakt de eerste uit overwinning van het seizoen.

Onder druilerige omstandigheden treffen we vandaag Unitas. Deze tegenstander boekt wisselende resultaten dus zaak is om van meet af aan bij de les te zijn. Paul en Chris zijn afwezig door ziekte en ten opzichte van vorige week neemt Barry de plaats in de selectie over van Naut. Het eerste kwartier openen we goed zonder echt grote kansen te creëren. Hierna is het de thuisclub wat een aantal maal gevaarlijk doorkomt wat Sleeuwijk zich aan mag rekenen. Doelman Patrick ontpopt zich in de 16e, 25e en 27e als sta in de weg voor de thuisclub daar waar Barry zich in de 19e en 23e minuut als maker van de openingstreffer had kunnen laten kronen.
In de 29e minuut komt Sleeuwijk toch op voorsprong als na een aanval via Danny de afvallende bal bij Dennis komt en vanaf randje zestien verschalkt hij met een harde uithaal de keeper van Unitas en prijkt de 0-1 op het scorebord. Drie minuten later wordt de marge verder vergroot als Tijmen uit een genomen corner van Barry de 0-2 binnen kopt. Inde 36e minuut moet Patrick (zonder twijfel man of the match!) wederom handelend optreden door een boogbal goed te verwerken. Danny die later noodgedwongen geblesseerd het veld moet verlaten ziet in de 40e minuut zijn inzet na een goede aanval waarbij Lennart en Barry betrokken zijn nipt gepareerd worden door een verdediger van Unitas. Laatste wapenfeit net voor de thee is een kopbal van Barry die ruim naast de verkeerde kant van de paal richting kantine van Unitas verdwijnt.

Na de rust opent Sleeuwijk sterk en levert een voorzet van Bratley net niet een laatste zetje voor de 0-3 op. David krijgt na 10 minuten spelen in de tweede helft een pass van Dennis net niet lekker mee waarna de wedstrijd eigenlijk een beetje gezapig aan doet. Richard vervangt in de 60e minuut Barry en een minuutje later moet Patrick wederom handelend optreden na een inzet uit een corner. Bastiaan, kampend met een licht kuitblessure wordt niet veel later ook ingebracht en beide invallers zorgen richting eindsignaal met een treffer dat uiteindelijk de eindstand wordt bepaald op 0-4. Hiermee wordt de eerste uitoverwinning geboekt wat een must is als we mee willen doen voor de te verdelen prijzen. Volgende week wordt er vriendschappelijk gespeeld tegen Dilletant om over twee weken de draad weer op te pakken in competitieverband thuis tegen Noad 32.

(prima grensrechters overigens vandaag!)

Sleeuwijk - Tricht 1 - 1

Scoreverloop: 48. Jeffrey Molhoek 1-0; 87. Luuk Monker 1-1

Tricht kreeg zaterdag in de uitwedstrijd tegen de vooraf nog puntloze debutant Sleeuwijk de meeste kansen maar mocht na matig spel nog blij zijn dat na een 1-0 achterstand in de slotfase met 1-1 nog een punt kon worden gered. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen Woudrichem, de nieuwe koploper in de tweede klasse.

Al vroeg had Tricht in Sleeuwijk de leiding kunnen nemen maar Tim van Dijken schoot na inleidend werk van Marijn Bransen en Ramon van Soelen de bal naast. Behoudens één goede redding van Trichts keeper Lukas Grizell waren de meeste mogelijkheden voor rust voor de gasten. Ramon van Soelen kopte echter naast en na voorbereiding van Pepijn Lambregts miste Marijn Bransen twee kansen. Eerst redde de Brabantse keeper en daarna mikte Bransen te hoog. Na een actie van Arjan Hakkert miste de opgerukte Luuk Monker de laatste Trichtse kans voor de pauze. Direct na de thee kwam Tricht tegen het compact voetballende Sleeuwijk zelfs met 1-0 achter. Luuk Monker kopte te zacht terug op zijn keeper en de spits van Sleeuwijk profiteerde dankbaar van die fout: 1-0. Op aangeven van Tim van Dijken miste Marijn Bransen een kans op de snelle gelijkmaker. In het daaropvolgende half uur voetbalde Tricht erg matig en moest keeper Lukas Grizell met twee knappe reddingen zelfs een grotere achterstand voorkomen. Met Robin de Raadt als verse kracht probeerde Tricht het tij nog ten goede te keren. Bij een kans voor Marijn Bransen redde Sleeuwijks keeper en na een pass van Arjan Hakkert faalde ook Luuk Monker in de afwerking. Met een beetje mazzel kwam Tricht in de 87e minuut toch nog tot 1-1 langszij. Na een verre vrije trap van Tim van Dijken van de zijkant verdween de bal via een Brabantse verdediger en tenslotte via Luuk Monker alsnog in het Sleeuwijkse doel: 1-1. Bijna had Tricht bij een riante kans voor Marijn Bransen vlak voor tijd zelfs nog gewonnen maar hij verzuimde te scoren en probeerde in plaats daarvan een gedekte ploegmakker aan te spelen. Met een zege zou Tricht ook wel te royaal beloond zijn geweest voor matig en ditmaal onvoldoende efficiënt spel. De goed leidende arbiter Eddy van Yren uit Zwijndrecht gaf twee gele kaarten aan Tricht (Gerjan van Haarlem en Robin de Raadt) en drie kaarten aan Sleeuwijk, dat met 1-1 het eerste competitiepunt pakte en zo de rode lantaarn aan GJS overdeed. Tricht staat met vier punten uit drie duels in de middenmoot.

Bron: www.vvtricht.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 14 oktober 2019