JO17-1 en MO17-1 winnen Altena Cup

Sleeuwijk JO17-1

JO17-1 wint Altena Cup

Het seizoen voor de JO17-1 van VV Sleeuwijk is succesvol begonnen. Het team dat dit jaar onder leiding staat van Dries Bos (die wordt bijgestaan door vaste assistent Ruud en Thomas Paans) wist beslag te leggen op de Altena Cup 2019.

Na een drietal relatief eenvoudige overwinningen in de poule op de leeftijdgenoten van Be Ready, Wilhelmina’26 en Noad’32 wachtte in de finale het veel hoger aangeschreven team van Kozakken Boys, dat dit jaar de hoofdklasse in gaat.

In een spannende wedstrijd op een snikheet kunstgrasveld waren de mogelijkheden aan beide kanten spaarzaam. Tegen het einde van de wedstrijd leek Sleeuwijk de langste adem te hebben maar twee kansrijke aanvallen werden wegens (vermeend) buitenspel teruggefloten door de goed leidende scheidsrechter.
Terwijl de speaker de regels voor de penalty’s al aan het uitleggen was, was het een bevlieging van Mack van Min die zich tussen drie Kozakken door pingelde en Casper van Oord wist te vinden. Diens steekpass op Jesse Rombouts werd door laatstgenoemde op waarde geschat en beheerst onder de keeper van Kozakken Boys doorgeschoven. Blijkbaar tot opluchting van de scheids die er gelijk een einde aan maakte. 1-0 winst. Een mooie opsteker! Één zwaluw maakt nog geen zomer maar zoals de trainer treffend zei: ‘ik hou niet van toernooien maar als we er dan toch zijn, laten we dan ook maar winnen”.

Sleeuwijk MO17-1

Sleeuwijk MO17 verovert eerste Altena Cup in hun leeftijdscategorie.

Daar waar het seizoen 2018-2019 voor de meiden MO17 eindigde met een voetbaltoernooi in Vinkenveen, is het seizoen 2019-2020  gestart met een toernooi voor de Altena Cup.

Het toernooi van 15 juni jl. werd winnend afgesloten in de poules met MO17 teams die allen hun wedstrijden speelden in de 2e klasse. Een mooi resultaat voor de speelsters, waarvan meerdere meiden inmiddels de stap naar de MO19 heeft gemaakt. Een 7 tal meiden van de MO15 hebben daardoor de stap naar de huidige MO17 gemaakt.

Het toernooi om de Altena Cup stond dan ook echt in het teken van voorbereiding. Het met elkaar toewerken naar de competitie start. Daar we met ons team nog niet alle speelsters ter beschikking hadden, werd het toernooi voor de Altena Cup met een groep van 12 speelsters gestart. Leuk detail voor de Altena Cup MO17 was, dat de 4 deelnemende MO17 teams komend seizoen ook tegen elkaar uit zullen komen in de 2e klasse. De andere MO17 teams die met onze meiden hebben gestreden om de Altena Cup waren Achilles Veen, Be-Ready en GDC. Alle teams speelden leuke wedstrijden. In 3 wedstrijden was het onze MO17 dat met 2 overwinningen en een gelijkspel de eindzege voor zich opeisten. Zo konden ze als nieuwe MO17 het nieuwe seizoen beginnen waar de MO17 van afgelopen seizoen geëindigd was….. met een toernooioverwinning. Een mooie momentopname in de voorbereiding naar de start van de competitie. Een competitie waarin de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn. Een competitie waarin vanuit de gemeente Altena ook de  MO17 teams van Almkerk-Altena combinatie en Wilhelmina’26 zullen uitkomen in dezelfde poule. Onze meiden kijken er naar uit.

Begeleiding MO17

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 26 augustus 2019