Altena Cup - 3e plaats Sleeuwijk

Wilhelmina'26 is zaterdag bij GRC 14 winnaar geworden van de eerste editie van de Altena Cup. De thuisclub werd vanaf de stip verslagen.

Alle dertien clubs -op het eerste elftal van GDC na- uit de gemeente Altena deden mee aan het toernooi. Niet alleen de mannen, maar ook vrouwenteams en de jeugd. Meer dan 3000 spelers en speelsters waren zaterdag actief op de diverse sportcomplexen. GRC 14 was gastheer op de finaledag voor de eerste elftallen en het tweede elftal van Kozakken Boys en Achilles Veen.

Op de velden werd toegewerkt naar de finale. In de aanloop won de latere finalist Wilhelmina'26 met 7-1 van Dussense Boys. Voor de Wijk en Aalburgers scoorden Lucas Junatowski (3x), Christiaan van der Velden (2x), Kevin van Esch en Nick van Gils. Voor Dussense Boys redde Harry Sassen de eer. De andere finalist GRC 14 kreeg Sleeuwijk net op de knieƫn. Wesley van den Oever maakte kort voor tijd uit een vrije trap het verschil met de 3-2.

Troostfinale
In de troostfinale eiste Sleeuwijk de derde plaats op door Dussense Boys met 3-0 te kloppen. Jeffrey Molhoek, Bratley de Boon en Jenner Koek zorgden voor de Sleeuwijkse treffers.

Strafschoppen
Op het hoofdveld was het de beurt aan GRC 14 en Wilhelmina'26 om uit te maken wie de eerste Altena Cup in ontvangst mocht nemen. Het bleef lang 0-0 in de zinderende hitte. Tenslotte brak Christiaan van de Velden de score open voor Wilhelmina'26. Binnen de minuut zorgde Ousmane Traore echter voor de 1-1.

Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. Na de reguliere reeks ging het om en om. Nadat Marco Strik miste voor GRC 14 was de eerste Altena Cup voor Wilhelmina'26. Aanvoerder Kevin van Esch mocht de Cup in ontvangst nemen en trainer Marcel van Helmond was er content mee. "We zijn de terechte winnaar", vond de trainer van Wilhelmina'26. "Het is ook een leuk toernooi. Je ziet alle clubs uit de buurt een keer, het zijn nuttige oefenwedstrijden en het is bovendien in de buurt. Het is zeer zeker voor herhaling vatbaar."

Bron: www.regio-voetbal.nl

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 21 augustus 2019