Sleeuwijk JO13-1 in de finale van de Regio-voetbalcup

De mannen van Dries Bos en Timo Ouwerkerk hebben het geflikt.

Ze staan in de finale van de regio cup.

In de 1/8 finale stonden ze tegenover De Alblas, in Alblasserdam werd er niet echt goed gevoetbald , op het gewone gras waren de mannen toch wat onwennig. In de 3e minuut kwamen we wel op voorsprong door Remy , dat was aanleiding om te denken dat dit varkentje wel even gewassen zou worden. Na de 2-1 achterstand waren ze pas wakker en werd het tempo opgeschroefd dit leidde tot een eigen doelpunt van De Alblas. Tot opluchting van de meegereisde ouders werd het karwei toch nog afgemaakt met 2 doelpunten van Remy.

In de kwartfinale stond er een heftig potje te wachten voor de mannen nl. Kozakken Boys. Deze jongens spelen bovenin de hoofdklasse mee voor het kampioenschap. Op het Altena college, waar een aantal Sleeuwijkers en Werkendammers met elkaar in de klas zitten, werd dan ook flink gespeculeerd door de jongens van Sleeuwijk west. Ze zouden de mannen van Dries wel even laten zien wat spelen in de hoofdklasse inhoud. Zo moet je deze jongens dus niet uitdagen blijkt uit dit verslag.

Super gemotiveerd gingen ze van start, de Boys zo bleek konden echt wel voetballen maar wat “onze” mannen deze avond lieten zien was weergaloos, tikkie takkie van de hoogste plank zoals Barca dat ook kan, druk zetten op de tegenstander, Ik denk dat Erik Ten Hag ook heeft gekeken want Ajax deed het een daarna weken aan een stuk.

Het was super wat de mannen lieten zien, met als hoogtepunt het derde doelpunt van Bram, met een dropvolley werd de bal hard in het doel geschoten.
Balans van deze wedstrijd: een zeer terechte 3-0 overwinning.

De Halve finale moesten we tegen Drechtstreek uit Papendrecht. Deze jongens konden zaterdag voor de competitie naar Sleeuwijk en de maandag erop dus weer voor de halve finale.

Wetende dat de jongens uit Papendrecht in de 1e helft van de competitie al eens verslagen waren hadden we goede hoop op de finale. Dit bleek inderdaad uit te komen zaterdags werd er met 7-1 gewonnen en de halve finale met 5-1.

Op naar de FINALE, hierin is de tegenstander VVAC.
Deze jongens hebben in de halve finale Schoonhoven uitgeschakeld. Dat is heel knap want Schoonhoven was in de kwartfinale nog te sterk voor Unitas dat in de 3e divisie uitkomt.

Dus wees gewaarschuwd en laten we hopen op een mooie wedstrijd.

Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 16 mei 2019

Business Club