Wedstrijdverslagen 11 mei

Sleeuwijk VR1

Sleeuwijk VR1 kampioen!

Vandaag stond de wedstrijd tegen Emplina gepland, 15.00 uur spelen in den Bosch.
Welk veld we moesten spelen was een beetje onduidelijk maar dat we een slecht veld hadden was zeker... Op natuurgras met een paar hobbeltjes en bobbeltjes in het veld, maar goed daar heeft de tegenpartij ook last van.

De wedstrijd zelf zullen we het maar niet meer over hebben (zoals de dames zelf zeggen een 'lelijke' wedstrijd😉) maar we wonnen hem wel met 0-2 (doelpunten makers Noël en Robin).

De scheidsrechter floot de wedstrijd af, toen kwam er een meneer van de KNVB naar ons toe; De concurrent van jullie staat voor met 2-3 maar hebben het erg moeilijk.... spelen hun nog gelijk dan zijn jullie kampioen! Ze moeten nog +/- 10 minuten voetballen.
Wat een spanning wat duurde dat lang voordat wij bericht kregen uit Vreeswijk...... Jaaaa de telefoon ging: in de laatste minuut is het 3-3 geworden!!!!
VROUWEN 1 VAN SLEEUWIJK ZIJN KAMPIOEN!

De medailles werden uitgereikt maarrrr missen we niet wat dames .. ??
Ja er waren er al 4 gaan douche want tja wie had dit nou verwacht, hoe leuk is dat om heel stilletjes hun te verassen met de boodschap dat we kampioen zijn!!
De gezichten van die dames waren goud waard, de verbazing op de gezichten!

Nadat iedereen gedoucht had werd er in de kantine van Emplina nog even we are the champions gezongen, nu met zijn allen op naar Sleeuwijk om het te vieren.

Verzamelen op de parkeerplaats en met zijn allen het terras op stormen, wat een geweldig onthaal kregen wij daar!!!
Bloemen, zingen en bierrr!!!!
De kantine bleef een uur langer open, daarna hebben we het feest voortgezet bij 'ome' Nico bij de Hubo!

Onverwachts maar een geweldig en geslaagd kampioensfeestje was dit!!

Onnodig puntverlies

Soms zijn er van die wedstrijdresultaten dat je achteraf denkt hoe is het mogelijk. Dat gevoel was er wellicht bij velen al eerder geweest deze week (na de wedstrijd van Ajax tegen de Spurs) maar rond kwart over twee overviel dat gevoel het gezelschap van en rondom het 2e wederom. Met een 1-0 nederlaag werden we huiswaarts gestuurd daar waar de punten voor het oprapen lagen.  Van slecht spel was echt niet de gehele wedstrijd sprake. Het balbezit was grotendeels voor Sleeuwijk maar hier en daar en op sommige momenten was het baltempo te laag en was de eindpass net niet zuiver genoeg. Mede hierdoor was het aantal kansen zeker in de eerste helft minimaal en moest het meeste gevaar van Marnik komen. Aan de andere kant moest wel  Patrick twee keer handelend optreden om gevaar van de thuisclub in de kiem te smoren. De ruststand werd daarom met de spreekwoordelijke brilstand bereikt.

Na de rust een ietwat aangepast concept om daarmee nog meer de druk op de tegenstander te houden. Dit zou zich uiteindelijk moeten gaan vertalen in kansen en zodoende de gewenste openingstreffer. Logischerwijs werden de duels steviger waar vooral  aan Sleeuwijks zijde Robin het slachtoffer van werd. De thuisclub loerde op de counter en nadat Sven rond de 65e minuut een openingstreffer voor het binnenschieten had was het vijf minuten later juist aan de andere zijde waar deze viel. Een inzet in de korte hoek was dit keer niet te pareren door Patrick en met nog twintig minuten op de klok gooide Sleeuwijk gedwongen door de achterstand alle registers open. Het baltempo ging omhoog en de druk werd daarmee opgevoerd op de thuisclub. Vier verse krachten werden gebracht en met opportunistisch spel werd gehoopt de BLC muur te doorbreken. In de 80e minuut leek Leo het verzet te breken maar zijn boogbal viel net aan de verkeerde kant van het doel waardoor de gelijkmaker achterwege bleef.

Uiteindelijk werd de wellicht verdiende gelijkmaker niet gescoord en werd vandaag een onnodige nederlaag opgelopen.
Geen man overboord maar het moet de laatste twee wedstrijden wel beter wil men aanspraak maken op een nacompetitie toetje waar echt wel naar gehunkerd wordt.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 15 mei 2019

Business Club