Wedstrijdverslag 4 mei

Voor de tweede maal Everstein verslagen dit seizoen.

Uit werd de opponent van vandaag met 1-3 verslagen waarbij met name de tweede helft meer dan goed voetbal werd tentoongesteld. Vandaag is het zaak om na onder andere een weekend Düsseldorf vol te gaan voor wederom winst tegen een tegenstander die volgens velen te laag op de ranglijst staat.

De drang voor een overwinning mag afgeleid worden uit het feit dat reeds in de 1e minuut Richard met een afstandsschot de eerste arbeid bezorgd aan de keeper van de bezoekers. Zes minuten later wederom een mogelijkheid voor genoemde speler maar wederom treft zijn poging geen doel. Na een kwartier ontstaat het eerste gevaar voor het doel van Sleeuwijk als Arjan onnodig balverlies lijdt ter hoogte van de middenlijn en Corne samen met Patrick de doelpoging van Everstein in de kiem doen smoren. Sleeuwijk wordt de opbouw gegund door de tegenstander die zich tot op de middenlijn laat inzakken en zaak is dus om middels verzorgd en bovenal snel circulatiespel bressen te slaan in de verdediging van Everstein. In de 16e minuut is het Basso die zijn inzet gepareerd ziet en vier minuten later treft een kopbal van hem na een goede voorzet van Danny de paal. In de 30e minuut zet Arjan Danny aan het werk echter ook zijn aanvalsdrang wordt niet vertaald in een doelpunt. De rust wordt met een 0-0 stand bereikt.

De opening van de tweede helft levert beide teams kansen op. Danny zijn mogelijkheid direct na rust wordt niet bekroond met een doelpunt en een minuut later krijgt Everstein een mogelijkheid op de openingstreffer. Net als twee minuten later hebben ook de aanvallers van Everstein het vizier niet op scherp staan. De wedstrijd kabbelt voort en de ruimtes worden groter en met name de Sleeuwijkse flankspelers kunnen zicht etaleren. In de 75e minuut wordt Danny door de ingevallen Paul aangespeeld en zijn actie verdiende meer dan het teisteren van de paal in de verre hoek. Voor de tweede maal staat dus het metaal een openingstreffer in de weg. Inmiddels is Leo ingebracht voor Richard en met ijver en inzet wordt alsnog getracht de wedstrijd over de streep te trekken. In de 85e minuut een vrije bal vanaf links en de indraaiende paal wordt bij de tweede paal door Leo met kracht en overtuiging tegen de touwen gewerkt waardoor de o zo gekoesterde voorsprong op het scorebord prijkt. Hierna een aanzettend Everstein en zonder echt kansen te keren moet toch keeper Patrick bij een aantal spelhervattingen handelend optreden wat een gelijkmaker in de weg staat. Na de ruime blessuretijd die bijgetrokken wordt door de goed leidende scheidsrechter is de beloning van arbeid, bij vlagen goed voetbal een driepunter die Sleeuwijk nog steviger op de vierde positie van de ranglijst doet belanden.

Wedstrijd nieuws, geplaatst door dick konings op 6 mei 2019

Business Club